Agility’s Future

Agility’s Future

Go to Source

Met steeds grotere verbazing neem ik de verrichtingen waar van handlers in Nederland van de top tot de absolute beginner, Zeiden buitenlandse bevriende trainers mij eerder al, dat zij vonden dat de basis in Nederland slecht was en deed ik dat nog af als, “dat valt wel mee”. Was ik voorheen ook optimistisch en dacht dit wel goed zou komen, dat wij wel wilde en zouden leren. 
Maar tot mijn ontsteltenis, moet ik die vrienden gelijk geven, dat het alleen maar minder wordt en dat doet mij pijn, veel pijn. 
Ik ben overtuigd van de kwaliteiten die wij in ons midden hebben, die elke handler heeft. Het breekt echter aan een belangrijk ding, basis/foundation en dat is absoluut een must en ook niet moeilijk, Het vraagt echter geduld en liefde. Wat je er voor terug krijgt biedt je later zoveel meer plezier.
Basis betekend niet alleen de keuze tussen Running Contacts of 2on 2off, maar ook contact opbouwen, met je hond leren spelen, leren belonen, obstacle focus, slalom training, positie handling, tunnels, bochten noem maar op. 
Het doet mij pijn om te zeggen, dat ik zie dat veel jonge honden matig tot slecht getraind zijn en dat handlers vaak ook niet weten, dat Agilty zoveel leuker is, als je samen beter getraind bent en weet wat basis training is. Vergis je niet jij als handler bent verantwoordelijk voor wat je doet en wat je hond kent. Jij bent zijn trainer, jij bent zijn gids. Je hond doet het voor jou en wil het ook alleen maar met jou.
Op internet is zoveel te vinden en te krijgen, doe er je voordeel mee en kost het geld, dat kan, maar hoeft niet. In mijn trainingen ben ik in het verleden handlers tegen gekomen die het helemaal zelf deden, zonder dat ze een cent te makken hadden. 
Zie het voorbeeld van Sabina, die ik ooit in Tsjechië mocht ontmoeten en dankbaar dat ik haar filmpje mocht gebruiken 
in Ieder geval mijn deur staat altijd open.

Dan nog even voor hen die er “al zijn”, die in de zogenaamde top lopen. Denken, dat je er al bent, is de dood in de pot. Dit spel verandert, denken dat je in de top blijft met iets wat je jaren geleden succes bracht, is niet slim. Je loopt misschien goed, maar je wordt niet beter. Blijf kritisch op jezelf en schaam je niet om bij een “concurrent” langs te gaan om beter te worden. Open je ogen.


Go to Source
Author: {authorlink}